Besøg af Carinas mor og Graham

Vi har haft ret travlt den sidste måneds tid med besøg fra Danmark. Først havde vi besøg af Carinas mor og hendes mand Graham, og efterfølgende af Carinas far. Derudover har jeg indimellem skulle lave mine opgaver, så der har været rigeligt at se til, hvorfor det også først er nu jeg rigtig har fået tid til at skrive blogindlæg. Og første indlæg vil være om besøget af Carinas mor og Graham.

Besøget startede med at vi tog en tur i et Koala Sanctuary. I koala sanctuariet havde de selvfølgelig en masse koalaer, som lige gyldigt hvor mange man ser er søde. De havde også prøvet at udvide til at have mere end bare koalaer, så det mere lignede en zoologisk have, men den del var dog slet ikke på niveau med Australia Zoo. Derimod havde de mange flere koalaer, og de havde også mulighed for at man (som man jo skal som turist) kan få taget et billede med en Koala, så det var vi jo nød til at få også :).

carina-koala

Efter også at have haft set os omkring i Brisbane i et par dage skulle vi på road-trip. Vi havde planlagt et roadtrip i 3 dage nordpå hvor vi skulle en tur på rom destilleri, en tur på Great Barrier Reef og en kanotur i Noosa Everglades. Turen startede med en køre dag op til Bundaberg, hvor vi om eftermiddagen havde en rundvisning på Bundaberg Rum. Når man kører til Bundaberg forstår man godt hvorfor der ligger en destilleri i byen, for næsten det eneste der bliver groet fra Brisbane til Bundaberg er sukkerrør. På destilleriet fortalte de også at før destilleriet blev anlagt havde bønderne i området intet at gøre med alt den melasse de havde i overskud fra sukkerproduktionen så de smed den bare ud i floden, hvilket ikke var optimalt. Turen rundt på destilleriet var rigtig god, da man både fik noget historie om selve destilleriet men også en general forståelse for hvordan rom bliver produceret. Til sidst kom det vigtigste, nemlig smagsprøverne, og de var faktisk ret gode.

Dagen efter begyndte tidligt, da vi skulle en tur ud på Great Barrier Reef. Det er den sydligste del af revet man kan sejle ud til fra Bundaberg, og det ligger lidt længere ude end længere nordpå, hvorfor vi havde en 3 timers sejltur derud. Da vi sejlede fra havnen sagde de at der i starten ville være lidt bølger, men at de skulle blive mindre efter små 30 minutter. Det var lidt en underdrivelse med nogle bølger, og det blev ikke bedre, hvorfor store dele af båden blev søsyg og personalet havde travlt med at samle brækposer ind og uddele nye brækposer. Af os fire havde Carina det fremragende og sov reelt set hele turen derud som en lille baby. Graham og mig kunne have haft det bedre, men blev ikke rigtigt søsyge. Carinas mor derimod fik det ret dårligt, og så behøves jeg ikke gå i detaljer med det.

Stedet vi sejlede ud til hedder Lady Musgrave Island, og er en ø med et rev omkring som danner en lagune. Det betyder også at da vi først kom ind i lagunen var der intet problem med gyngende båd og søsyge overhoved. Turen bestod af en tur ind på øen, en tur med en glassbottom båd og så snorkling eller dykning. Personligt ville jeg gerne have byttet de to første ture for mere tid til dykning og snorkling, men turene var faktisk udemærket. Vi fik blandt andet set nogle havskildpadder på vores tur i glassbottom båden. Mig og Carina havde også bestilt en dykkertur og på den fik vi også set flere skildpadder, og en masse koraller.

vlcsnap-2016-10-30-16h16m37s608

vlcsnap-2016-10-30-16h14m43s377

Turen hjem var meget bedre end turen ud, da bølgerne var blevet mindre og vi sejlede med dem. Derudover fik vi lige en ekstra bonus i form af at der var mange hoppende pukkelhvaler. Det er sæson for at pukkelhvalerne migrerer, hvilket betyder der er ret mange. Faktisk har mig og Carina været heldige at se en kun 100 meter fra stranden da vi var en tur på stranden ved Gold Coast. Det var dog noget helt andet her, da de rigtig var i hoppehumør og vi fik rigtig mange gange set hele hvaler over vandoverfladen. Og ikke nok med det, så fik vi det store opvisning da to hvaler hoppede samtidig, hvilket var virkelig fedt.

Dagen efter startede også tidligt da vi havde en kajak tur i Noosa Everglades foran os. Vi havde bestilt to tomands kajakker, en til hvert par. Turen vi havde valgt var en selvguidet tur, men da der var en guidet tur samtidig kunne vi bare følge efter dem i starten. Efter et lille transportstykke over en sø kom vi ind på de smukke områder. Først kom vi ind i en anden sø som, undtaget af en lille sejlrende, var dækket af åkander som alle havde blomster. Modsat den guidede tur fortsatte vi længere ind, og kom ind i nogle små kanaler hvor der var meget fredfyldt med træerne voksende ud over. Efter at have sejlet et stykke tid vendte vi om, spiste vores medbragte mad på et picnic område og sejlede den samme smukke vej tilbage. Efter vores kajak tur kørte vi en tur til Noosa Heads og gik en lille tur i regnskoven. Det vigtigste var dog at vi så en koala i det fri. Eller det vil sige, et skilt havde forklaret hvor der skulle være en, og vi kunne finde en sort plet 25 meter oppe i et træ som man med lidt zoom på kameraet kunne se var noget pels. Så vi har set en koala i det fri, dog ikke helt så spektakulært som vi havde håbet på.

Mig og Carina har haft planlagt at vi skulle springe i faldskærm længe. Vi havde egentlig tænk os det skulle være i New Zealand, men fik det aldrig rigtig planlagt. Da min familie var forbi ville min lillebror og hans kæreste også ud at springe faldskærm, og vi havde faktisk tænkt os at ville springe med dem. De fleste fly har dog kun plads til tre, og så gik pointen dog af det og vi valgte at vente. Da vi snakkede med Carinas mor sagde hun at Graham altid havde snakket om at springe i faldskærm, og det selvom han ikke har det særlig godt med højder. Så vi havde en aftale med hende om at vi ville vente til de kom. I løbet af ugen fik vi så booket en tur, og det uden at Graham havde nogen ide om at han altså skulle springe i faldskærm. Dagen hvor vi havde booket det til kom, og han havde fået at vide vi bare skulle køre op og kigge på Sunshine Coast. Da vi så i stedet halvvejs til Sunshine Coast kører ind på en lille parkeringsplads ved siden af en lille landingsbane kunne man se han pludselig vidste noget var planlagt. Han var dog heldigvis meget glad for overraskelsen.

Vi skulle alle tre have et tandem spring, da det er den eneste måde at få frit fald på. Springet ville ende med at vi skulle lande på en strand også, så nok meget godt vi ikke selv skulle styre faldskærmen. Først skulle vi dog lige have lidt udstyr på, og en lille introduktion til de meget få ting man skulle gøre som “passager”. Derefter var det op i den meget lille flyver, og her kunne man godt forstå de kun kunne lave 3 tandemspring af gangen. Faktisk var selve flyveturen den mest skræmmende del af turen. For det første var det et meget lille fly, og alt statistik viser at det er dem der falder ned. Derudover var der ingen rigtig dør, men kun et rullegitter som så blev tætnet med et stykke skumgummi. Så efter at have fløjet opad i et stykke tid var vi endelig ved at være der, og skulle sættes endeligt sammen med instruktøren.

Selve springet foregår ved at man sætter sig ud på kanten, og så falder man egentlig ud af døren. Derefter er det op til instruktøren efter et par saltomortaler at få styr på det hele, og så er det ellers bare at nyde omkring et minuts frit fald, og fuck det er fedt! Farten, og adrenalinen i blodet, det er bare fedt og svært at forklare. Vejret var godt, som det næsten altid er her, og udsigten fra de 14.000 fod var virkelig god. Man kunne se ind til Brisbane, samtidig med stranden og havet under os, virkelig et lækkert sted at springe. Efter et minuts frit fald var det tid til at folde faldskærmen ud, og så ellers nyde de 6-7 minutter resten af turen tager ned i stille og roligt tempo. Undervejs fik vi også lige lov til selv at styre faldskærmen, hvilket er overraskende nemt. De overtog dog selv styringen da vi kom tættere på jorden og var også dem der var ansvarlige for landingen på stranden. En virkelig fed tur! Og da Carinas mor ikke skulle springe havde hun fået lov til at køre med til vores landingspunkt og kunne derfor tage nogle fine billeder af os.

faldskaerm

dsc_4235