Så har vi fået lejlighed i Auckland

Der har været lidt stille på bloggen et stykke tid. Dette skyldes at vi har haft travlt med at finde en lejlighed, og efter vi fandt en havde vi ikke internet. Derudover er mine studier begyndt, så det har også taget en del af min tid.

Der er massere af lejligheder til udlejning i Auckland, og massere som man kan overtage med det samme, eller inden for en uge. Det er dog også det travleste tidspunkt for udlejningsfirmaerne grundet studiestart. Standard kontrakterne hernede er på enten 6 eller 12 måneder, og vi skal kun bruge lejligheden i 4 måneder. Da der er massere af lejere betyder det desværre også at en de fleste udlejerne ikke gider at skulle udleje i kun 4 måneder når de kan få en i 6 eller 12 måneder. Dette betød at vores muligheder var meget begrænsede. Men der var en lejlighed som opfyldte de fleste af vores krav, og som skulle renoveres d. 27 juni, og da vi flyver videre til Fiji d. 29 juni, passede det perfekt. Den har et køkken med ovn (hvilket det ikke er alle lejligheder der har), et separat soveværelse, tæt på universitetet og der er mulighed for parkering i bygningen. Det eneste vi ikke fik var en balkon. Men vi ville nok ikke have brugt den så meget alligevel, for i Auckland er der mange motorveje, og de er helt inde omkring centrum af byen, meget u-europæisk. Det betyder at der er rigtig mange lejligheder med udsigt til en motorvej, og vores er en af dem. Jeg var bekymret for larmen, men soveværelset ligger inde i bygningen, og man vænner sig til den. Den primære grund til vi lukker vinduerne er faktisk ikke støj fra motorvejen, men når der kommer en tyk dunst af indisk mad fra en af de andre i ejendommen.

Og det er ikke overraskende at der lugter/dufter (afhængig af intensitet mm.) af indisk eller noget andet eksotisk mad. Faktisk er Auckland mere mangfoldig end London og New York da 39% af indbyggerne ikke er født i New Zealand. Dette kan jeg også se på universitet hvor de fleste ikke er fra New Zealand, hvilket er lidt underligt.

Og i skal selvfølgelig ikke snydes for nogle billeder af lejligheden.

Gang og kombineret køkken:
DSC_2920

Soveværelse, med badeværelse inde bagved:
DSC_2922

Stuen, hvor der også er et spisebord “under” kameraet:
DSC_2925

Udsigten fra lejligheden:
DSC_2926