Selv i paradis kan der være setbacks

Som jeg beskrev i mit sidste indlæg var vi taget på weekendtur over den lange weekend. Efter vores forgæves forsøg på at krydse Tongariro crossing om lørdagen skulle vi søndag begive os til Rotorua. På vej til Rotorua skulle vi kigge på Taupo lake, og i Rotorua havde vi planlagt at vi søndag og mandag skulle se Kiwier og et af de geotermiske områder som byen er meget kendt for. Vejret vi havde haft på crossingen om lørdagen fortsatte dog desværre om søndagen, hvilket betød at køreturen var regnfuld på vej til Rotorua. Især da vi ramte Taupo var regnvejret rimelig kraftigt, og vi kørte derfor hurtigt videre til Rotorua. Da vejret også var dårligt her, og vi kunne se på vejrudsigten at det ville være højt solskin om mandagen valgte vi at udsætte Kiwierne og de geotermiske områder til mandagen. I stedet valgte vi at tage i et af de mange Spa som ligger i byen med naturligt opvarmet vand indeholdende forskellige mineraler som skulle være så sundt for en. Så vi brugte eftermiddagen på at ligge i de udendørs pools og blive yngre og smukkere, hvilket er den eneste rigtige måde at bruge en regnvejrsdag på.

Mandag morgen fik vi en dejlig morgenmad på vores lille Bed and Breakfast og gjorde os parat til at skulle ud og se Kiwier og de geotermiske områder. Men da vi kom ud til bilen var der en ting der manglede, nemlig bilen. Vi havde aftenen før parkeret bilen ude på vejen sammen med en masse andre biler, men nu var den pist væk. Ind og tjekke med Bed og Breakfastet at der ikke var mulighed for at den var blevet trukket væk, og det var de 100% sikker på den ikke var, så eneste mulighed var at den var blevet stjålet. De var flinke og gav os et lift ned til politistationen så vi kunne melde den stjålet med det samme. Så vi gik i gang med den process, hvilket den lokale politimænd sagde ville gå meget hurtigere hvis vi ringede til alarmcentralen da de havde travlt og ikke var så mange på arbejde grundet helligdagen. Efter det var gjort, og et opkald til rejseforsikringen som ikke gav os nogen svar, gav vi os igang med at finde hjemtransport. Det optimale ville være at leje en bil, så vi kunne få noget ud af dagen og komme hjem til Auckland om aftenen. Efter at have fundet en åben bil udlejer blev den ide dog ødelagt da de krævede at vi skulle have vores internationale kørekort, hvilket vi havde lagt i bilen. Så var der kun bussen som mulighed, og en tur ned til bus stationen afslørede at der kun var en afgang med ledig pladser den dag, nemlig kl 16:00. Da klokken på det tidspunkt var lige over middag måtte vi også erkende at alle vores planer var røget i vasken. For før vi havde fundet transport frem og tilbage til enten Kiwierne eller det geotermiske område, og var kommet derud og tilbage i god nok tid til at nå bussen havde vi næsten ingen tid til faktisk at være der, hvilket ville gøre det meningsløst. Da vejret samtidig var høj solskin og dermed perfekt vejr til aktiviteterne gjorde det bare hele situationen endnu mere irriterende. Så hjem vi drog med en 4 timers bustur, hvilket ikke var sådan vi havde forestillet os dagen.

Tirsdag morgen fik jeg så et opkald fra politiet, de havde fundet vores bil. Bilen havde været brugt i et tyveri, og efterfølgende havde de brændt den af. Politiet fortalte også at en af de lokale tyve åbenbart havde en kærlighed for Subaru Legacy’er, for det var den fjerde der var blevet stjålet og efterfølgende brændt inden for kort tid.

At vi fik stjålet bilen var selvfølgelig irriterende i form af tabte penge, også selvom det ikke var vores men legatets. Men det mest irriterende er alt den tid som det har taget fra os. For det første tog det hele vores mandag som vi skulle have brugt på at se ting omkring Rotorua. Derudover har jeg brugt tid på at sørge for at resterne af bilen blev skrottet, at vi får nye internationale kørekort, erstatte de få ting vi havde i bilen og at forsøge at finde en ny billig bil. Alt sammen tid som vi godt kunne have brugt anderledes. Men når det endelig skulle være, så var det heldigt det var på vores weekendtur og ikke på vej til eller fra Dunedin hvor bilen indeholdte ALLE vores ting.

Men alt i alt er det et lille problem, og ligegyldigt hvordan man vender det kan vi ikke brokke os over vores situation 🙂