Franz Josef Gletsjer og køretur til Queenstown

Næste stop på ruten var ved de to gletsjere, Franz Josef gletsjeren og den mindre Fox gletsjer. Vi kom først til Franz Josef som er den største af de to man møder når man kommer fra nord. For ikke mange år siden kunne man gå helt op til gletsjeren uden problemer, siden 2012 er det dog blevet for farligt og man kan nu “kun” komme omkring 250m fra gletsjeren. Hvis man vil op på selve gletsjeren kan man tage nogle helikopterture, hvilket vi dog valgte ikke at gøre. Vi gik den lille tur op til udkigsposten, hvor man især kan se hvor stor gletsjeren er når man se helikopterne flyver op og lander på den. Det er dog svært at forstå hvor stor den er når man bare står at kigger på den. Men factsene er at gletsjeren er 12 km lang og bag ved det ligger der 20 km2 som føder gletsjeren med ny is. Og ligegyldigt hvordan man ser den er det nok ikke helt til at forstå.
DSC_1656
DSC_1671
Om eftermiddagen da vi ville se Fox glacier havde skyerne dog trukket sig ned over bjerget så vi ikke ville kunne se den. Men alle steder vi har læst, siger også at det (blot) er en mindre version er Franz Josef.

Næste dag gik turen til Queenstown. Selve turen ind i land var rigtig flot som i kan se på billederne. De næste par dage skal vi så slappe af og fejre julen i Queenstown.
DSC_1679
DSC_1685
Vi har også lavet et lille timelapse af en lille del af køreturen, som kan ses her:https://youtu.be/YhX2f0FIjyg