Så lakker vores tid i Auckland mod enden

Der er nu ikke mange dage til vi skal rejse fra Auckland. Som en del ved skal vi på vej til Australien lige holde en lille ferie på Fiji, for vi har haft det meget hårdt indtil videre ;). Vi skal være på Fiji i 13 dage som er fordelt på at vi først skal ud på en meget lille ø, og derefter skal vi også være på hovedøen i en håndfuld dage. Tiden skal vi primært bruge på at snorkle og dykke, og ellers kigge os omkring og slappe af. Så det glæder vi os til, især at komme tilbage til varmen nu vinteren er ved at komme til Auckland.

Tiden i Auckland har været rigtig god. For det første har min undervisning været god, hvor jeg har lært en masse. Derudover har vi også mødt nogle flinke mennesker som har gjort at vi har følt os rigtig velkomne. Det er derfor også med en lidt underlig fornemmelse at vi skal til at rejse videre. For modsat tiden i Dunedin hvor vi ikke var så længe så har vi rigtig nået at føle os hjemme her i Auckland, og fået etableret en hverdag. Men vi glæder os også til at komme til Brisbane hvor vi udover nye oplevelser også får en masse besøg i starten af både venner og familie. Og det bliver lidt rart at skulle se dem igen efter et halvt år ude i verden.

Jeg har ikke rigtig skrevet om min undervisning her på bloggen, så det skal i ikke snydes for nu jeg er færdig med min undervisning og eksamener på AUT. Jeg har haft tre fag, to i management: Organisational Change og Organisational Behaviour. Og derudover et enkelt økonomi fag, Industrial Organisation. De to management var noget helt nyt for mig, hvorfor det især var her jeg var spændt på hvordan det skulle gå. Var der en masse basisviden jeg skulle læse op på samtidig med jeg skulle lære det nye i fagene eller ville det være forholdsvist nemt at følge med. Og her var det helt klart i den sidste kategori, da der ikke var noget som helst basisviden, og jeg på intet tidspunkt følte at jeg manglede noget. Det var også meget rart at der ingen eksamener var, men kun 3 afleveringer i hvert fag. Og med massere af konstruktiv kritik på ens afleveringer lærte jeg en del i begge fag. Men der var selvfølgelig også ting som var meget anderledes end hvad jeg var vandt til fra Danmark. Da begge fag var meget teoretiske var afleveringerne generelt en literature-review hvor man inddragede personlige erfaringer. Jeg brugte derfor meget tid på at finde litteratur for at leve op til kravene om minimum 10 peer reviewed articles til hver opgave. Og jeg må personligt erkende at det tit endte med at man ledte efter artikler bare for at nå minimumskravet, hvilket jeg ikke altid fandt givende. Men det lærte mig en masse, og det er altid rart at prøve noget nyt. Økonomi faget derimod var som jeg havde været vandt til fra KU, men ikke som de studerende her var vandt til. For det første var vi kun 3 studerende, hvilket betød at forelæseren lavede lidt om på strukturen. Hvor det var meningen vi skulle have forelæsninger med nogle artikler som case-studies ændrede hun det til at blive mere data orienteret med en større opgave om det. Og den del havde de to andre studerende ikke rigtig beskæftiget sig med før. Så selv om jeg ikke havde brugt Stata til at lege med data før, så lærte jeg det hurtigt ud fra min erfaring med R, vba osv. Så det endte også med at jeg hjalp dem rigtig meget med den del, hvilket de var meget taknemmelige for. Derudover var eksamen som en rigtig Mat-øk eksamen med noget anvendt økonomi med en del algebra, hvorfor det passede mig rigtig godt.

Så nu hvor mine karakterer er ved at være endelige kan jeg virkelig se at det er en del nemmere at få gode karakterer hernede end det er derhjemme. Mine karakterer på KU var ikke prangende, hvilket retfærdigt afspejlede min indsats. Hernede har jeg ikke haft det som mål at få gode karakterer, men derimod ville jeg gå efter at bestå alle mine fag og også få en masse oplevelser udenfor universitet, hvilket også er meningen med legatet. Min arbejdsindsats har derfor været som derhjemme, men modsat derhjemme har der her betydet at jeg har fået rimelig godt karakterer i form af et A+ i mit økonomi fag og et A/A+ og B/B+ (de er ikke helt endelige endnu) i mine to management fag. Men jeg brokker mig ikke, da det trodsalt er sjovere at få højere karakterer, især når man ikke har brugt alt for meget tid på at få dem.