Besøg af Carinas far

Efter besøget af Carinas mor havde vi lige et par dage uden besøg hvor jeg havde mulighed for at få lavet nogle af mine opgaver. Herefter ankom Carinas far, Allan, som også ville besøge os i omkring to uger.

Lige efter hans ankomst havde jeg nogle forelæsninger så Carina fik vist ham lidt rundt i byen, og han fik vænnet sig til tidsforskellen. Han havde også planlagt det således at han ankom et par dage før Carinas fødselsdag, så han kunne fejre det sammen med hende. Da jeg havde en fremlægning fejrede vi dagen stille og roligt med en stor cookie kage og så ud og spise nogle gode bøffer til aftensmad.

dsc_4314

Det har altid været en drøm for Allan at komme en tur ud at snorkle på Great Barrier Reef, så vi havde inden hans ankomst arrangeret at vi skulle flyve en tur op til Cairns. Så lørdag morgen tog vi et fly nordpå til Cairns. På et Australien kort ser distancen fra Brisbane til Cairns ikke særlig stor ud, det er trodsalt i samme stat og ikke engang fra den ene til den anden ende, så det burde man jo kunne køre. Når man så indtaster det på GoogleMaps og finder ud af at distancen svarer til distancen fra København til Firenze, dog uden motorvej, bliver man hurtig enig med sig selv om at det er nemmere at flyve derop. I Cairns havde vi planlagt at vi selvfølgelig skulle ud på Great Barrier Reef, men derudover ville vi leje en bil og kigge på regnskoven og lokalområdet, og så havde vi også booket en togtur op til en lille by oppe i bjergene bag byen.

Vi startede med det vigtigste, nemlig turen ud på Great Barrier Reef. På båden advarede de om at der ville være bølger, så mig og Carina tænkte straks at det ville være som da vi var afsted med Carinas mor, men det var det overhoved ikke, heldigvis. Revet ligger meget tættere på land oppe ved Cairns, så lige over en times tid senere var vi ved det første af de tre steder vi skulle være.

Før Carina og hendes søster blev født dykkede Allan rigtig meget, men da de blev født var der ikke mere tid til det så han har ikke været ude at dykke i over 30 år. Mig og Carina havde allerede før vi tog afsted hjemmefra prøvet at overtale ham til at når nu han var ved Great Barrier Reef skulle han da prøve igen. Efter længere betænkningstid blev han til sidst enig med sig selv om at han gerne ville prøve igen, så vi skulle alle tre have to dyk ud af de tre steder vi skulle være. Da det som sagt havde været lang tid siden Allan havde været nede sidst skulle han lige have lidt genopfriskning af de basale ting, og så har udstyret også ændret sig meget på de 30+ år siden han dykkede sidst.

Han var selv mest i tvivl om han kunne få trykudlignet i ørene, eller om hans trommehinder var blevet for hårde, men på vej ned var der ingen problemer med ørerne. Lidt mere genopfriskning på bunden gik også uden problemer og så var det ellers afsted. Det gik generelt meget godt for ham, det eneste problem var faktisk at han fik brugt sin ilt alt for hurtigt og derfor måtte gå op et stykke tid før os.

Andet dyk gik også fint, og mig og Carina valgte også at tilkøbe et dyk nummer tre. For når man nu er på Great Barrier Reef skal man have så meget ud af det som overhoved muligt. Vi fik også en rigtig sjov oplevelse på det andet dyk da en lille havskildpadde var rigtig legesyg. Faktisk var den så glad for Carina at den mente de skulle kysse en smule, hvilket Carina med sin ilt i munden ikke mente var helt lige så god en ide. Men den var rigtig sød, og sjovt at den kom så tæt på.

Konklusionen for Allan mht. at dykke var at han synes det var sjovt at prøve at være nede igen, og at han også kunne mærke at han kunne huske mere af alle småtricksene jo længere tid han var nede. Men han var dog ikke sikker på at han ville gå i gang med at dykke igen, men glad for at han fik muligheden for at dykke på Great Barrier Reef.

Dagen efter havde vi lejet en bil, og ville køre nordpå op til regnskoven Daintree. Turen derop var rigtig smuk langs kysten. Vi havde set at man kunne komme på nogle sejlture på en flod oppe i regnskoven hvor der skulle være mulighed for at se krokodiller, så selvfølgelig skulle vi også det. Og vi blev ikke skuffet, for på den første tur havde en af de store drenge valgt at ligge sig op på kanten og sole sig, og da vi havde kigget på ham i et stykke tid mente han også at han havde fået nok sol så han gik i vandet og svømmede et stykke langs båden. Det var også sjovt at se hvordan at da guiden i starten sagde at folk skulle holde arme, kameraer og andet indenfor kanten af båden så krokodillerne ikke gik op og spise det var det ikke alle der overholdt det. Men efter at den 3,5 meter store krokodille var i vandet var der intet ud over kanten af båden resten af turen. Da man fik to sejlture for ens pris var vi også på en anden tur, hvor vi fik flere krokodiller at se, men de var noget mindre, og også lidt mere gemt inde i skoven.

Vi bestemte os også for at leje en bil på dag tre, da mig og Carina rigtig gerne ville ud at se næbdyr, og der var et sted i nærheden hvor man kunne det. Turen den dag tog os også igennem meget forskellige landskaber. Hvor vi dagen før primært havde kørt i regnskov og bakker kom vi på dag to igennem flere landbrugsområder og også et enkelt område som var meget outback lignende. Området havde termitbo langs vejkanten og var tørt og trist. Dog var det et meget lille område da det hurtigt skiftede karakter til landbrug med en masse kunstig vanding. Men sjovt at få en lille smagsprøve på hvordan størstedelen af landet ser ud. Men efter at have set det kan man også godt forstå hvorfor alle folk bor langs vandet.

Det vigtigste på dagen var at se næbdyr, og det fik vi set. Stedet vi havde set på nettet var en lille å inde i en lille by hvor der i den ene ende var en udkigspost. Vi startede i den anden ende, og gik langs åen for at se om vi kunne se et næbdyr lidt tættere på. Det første lange stykke tid så vi ingenting. Så pludselig så jeg en komme op meget kort, og Carina nåede også at få et glimt af den da den kom op en anden gang men så var den ellers som sunket i jorden. Nede ved udkigsposten var der dog lidt mere held, da der kom en svømmende forbi lige da vi kom derhen. Men distancen fra os og ned til det lille næbdyr var dog også ret langt, så ikke helt optimalt da det ikke ligefrem er et stort dyr. Vi blev dog forkælet på vej ned mod bilen da et næbdyr valgte at komme op og vi kunne følge det ned langs floden.

dsc_4446

Den sidste dag havde vi bestilt en tur op til en lille by i regnskoven bag ved Cairns. Turen skulle foregå med tog derop, og med en gondollift ned. Beskrivelserne på nettet havde fortalt om en fantastisk udsigt og en smuk tur op til byen. Jeg vil dog sige at det var lidt oversolgt. Det meste af tiden var udsigten ind i træerne ved siden af sporet, og de steder man kunne kigge ud levede udsigten ikke op til beskrivelsen eller prisen på turen. Byen på toppen er en rigtig turistby, hvilket ikke lige er vores kop te. Det havde vi godt en ide om, hvorfor vi havde fundet et sommerfuglsreservat som vi tog ind og kiggede på. Og her blev vi ikke skuffet da der var den ene store farverige sommerfugl efter den anden.

dsc_4579

Efter at have fået noget frokost og kigget lidt i turistbutikkerne skulle vi ned igen med en gondol. Og det var udsigtsmæssigt meget smukkere end toget, da man svæver over træerne og derfor hele tiden har udsigten. Så vil nogle argumentere for at der er noget historisk i selve turen med toget, men personligt var jeg mere til gondolturen end togturen. Efter turen tog vi efter nogle gode dage Cairns i lufthavnen og fløj om aftenen hjem til Brisbane.

Efter at være kommet hjem til Brisbane igen tog vi også Allan med en tur i Australia Zoo. Vi kunne jo ikke have at han var kommet hjem uden at have set hverken kænguruer eller koalaer.

dsc_4669

Vi tog også en tur på det lokale bryggeri XXXX. En god tur hvor man både fik lidt at vide om historien for bryggeriet men også fik en generel intro til øl brygning. Især en af de ting de fortalte overraskede os meget, nemlig at XXXX er den mest solgte øl i Australien. Var jeg blevet spurgt inden havde mit bud været at det var Foster, men generelt er der meget få steder der overhoved sælger Foster, og som en lokal fortalte os så er dørstopper det eneste man kan bruge Foster til.

Den sidste punkt på programmet var racerløb i Gold Coast. En gang årligt kører den australske V8 serie et gadeløb i Gold Coast over 3 dage, og vi havde billetter til hele søndagen. Udover hovedeventen som er V8 løbet var der før det nogle andre forskellige løb. Først et løb med pickup trucks som dog aldrig rigtig nåede i gang da et par af bilerne kørte sammen og det skabte en harmonika effekt og i hvert fald 6 af bilerne skulle trækkes derfra. Efter nogle andre korte løb med Porscher og andre racerbiler kom nok det bedste racerløb, nemlig stadium trucks. I stadium trucks er der for det første hop rundt omkring på banen, og de er ikke blege for at skubbe til hinanden. Derudover samler de også bilerne hver fjerde omgang så alle dem der er kørt lidt ind i hinanden og kommet bagud kommer op til de andre igen, det er genialt. Inden hovedløbet skulle der lige lidt opvisning til af forskellig art, hvilket blandt andet betød at luftvåbnet igen kom med deres jetjagere og fløj over banen. Man kunne tydeligt se at det var hovedløbet ud fra hastigheden på bilerne, og generelt hvor professionelle de så ud. Men for os som intet vidste om selve deltagerne var det dog også et meget langt løb på over 100 omgange, hvor de andre var 10-20 omgange. Så efter lidt over 60 omgange havde vi fået nok og begav os hjemad før alle andre fik samme ide.