Julestemning, eller mangel på samme…

Når man skal være ude at rejse i omkring et år siger det sig selv at man også skal fejre jul i udlandet en gang. Jeg havde prøvet det før i forbindelse med mit år i USA, og har ikke et problem med det. Carina har aldrig prøvet at fejre jul uden sin familie, og har derfor været spændt hvor meget hun vil savne det, og om det ville få hende til at få lidt hjemve i den periode.

Inden vi tog afsted var juletingene vanligt tro allerede begyndt at poppe op i de danske butikker, og vi fik da også spist nogle julegodter på forskud nu vi ikke var hjemme til jul. Vi var dog ikke kommet rigtig i julestemning. For det første fordi det stadig ikke var december, og nok også fordi vi havde travlt med alle de ting der altid skal nås inden man rejser i et år.

Nu har vi været afsted i 14 dages tid, så hvordan har julestemningen det?
Der er ingen julestemning overhoved! Både mig og Carina synes begge det er meget underligt med juletræer og julemænd i lige over 20 graders varme. De passer simpelthen ikke ind. Især julemanden med hans store røde frakke og fuldskæg, det er jo vintertøj og ikke sommertøj. Man får også helt ondt af de stakkels mennesker der står udklædt foran legetøjsbutikker mm., da man kan se de står og sveder tran i udklædningen. Også juledekorationer med sne ser bare malplaceret ud når det er sommer udenfor.DSC_1450

Imens vi var i Auckland var der også julekoncert i parken. Et stort musik show afsluttende med fyrværkeri. Meget hyggeligt at sidde og høre i sine shorts, dog også underligt at kunstnerne altid afsluttede med at ønske alle en glædelig jul. Det føles bare helt underligt. Derudover var det også underligt at ALT alkohol var forbudt i parken, den var ikke gået i Danmark!

Vi har planlagt at vores juleaften, og julemorgen, skal bruges på et lidt finere hotel end vi normalt bor på. For det første fordi det trodsalt vil være lidt rarere at fejre det i fine omgivelser nu vi ikke er derhjemme. For det andet er det jo sommerferie tid i New Zealand, og det blandet med jul betød at mange hoteller var optaget da vi gik i gang med at lede. Så der var heller ikke så meget at vælge imellem :).