Sejltur til sydøen og vinsmagning i Marlborough

Så gik vores ferie rigtig i gang i går. Først brugte vi torsdag formiddag på at kigge rundt i Wellington, hvor det dog mest blev til shopping udover et kig forbi parlamentsbygningen. Om eftermiddagen kørte vi så vores lille bil ombord på færgen som sejler mellem nord og sydøen. Turen tager omkring tre en halv time, hvor det meste foregår i stillehavet mellem de to øer. Dog ligger byen hvor færgen ligger til på sydøen (Picton) inde i en fjord, så den sidste tur af turen var ret smuk.

DSC_1493

I dag har vi for alvor været voksne, vi har nemlig brugt hele dagen på at være på vinsmagning. I den nordlige del af sydøen ligger New Zealandsk største vinområde Marlborough, og det kunne vi jo ikke køre igennem uden at kigge (læs smage) nærmere på. Hele området ligger klemt inde i en dal og er derfor ikke så stort, men til gengæld er det meste beplantet med vindruer.

Vi havde kigget online og set at en af måderne at komme rundt til de forskellige vingårde på var at cykle, så det valgte vi selvfølgelig også at gøre. På nettet havde vi også fundet et kort over alle de gårde som var åbne til at man kunne komme ind og få smagning, så afsted vi drog. Jeg havde kigget på kortet, og set at vi med en tur til nabobyen Renwick og tilbage igen i en rektangel ville komme forbi de fleste gårde. Vi har derfor i løbet af dagen smagt på vores andel af egnens vine, og det selvom vi valgte at springe en del af dem over undervejs. Så med en dag hvor vi har fået en del vin indenbords og haft en god cykeltur i solskin kan man kun ligge sig til at sove med et smil på læben.
DSC_1524DSC_1542