River rafting, bungee jump og verdens største gynge!

Så var dagene kommet hvor vi skulle ud og få noget adrenalin i blodet. Første ting på listen var river rafting på Shotover floden. Som beskrevet i et tidligere indlæg skulle der undervejs på floden være steder i kategori 3-5 afhængig af vandstanden i floden. På nuværende tidspunkt var de dog “kun” i kategori 3-4 da der ikke var så meget vand i floden. Selve turen startede med at vi fik udleveret vores våddragt og redningsvest. Derefter skulle vi på en bustur til startpunktet, og det var en oplevelse i sig selv. Busturen foregik på en af de grusveje der tidligere er blevet anvendt af guldgraverne, så den var stejl, et sporet og lavet på meget stejle skråninger. Kombineret med en chauffør der har kørt den mange gange før, og derfor kørte rimelig stærkt, gav en meget spændende køretur.

Da vi så ankom til startstedet skulle vi igennem den klassiske sikkerhedsbriefing, hvad skal man gøre hvis man falder i, båden vender på hovedet osv. Vi blev også tildelt en båd sammen med 4 andre, og vores styrmand fra Slovakiet, og så var det afsted. Det første flade stykke blev brugt på at vores styrmand fik forklaret os nogle kommandoer så han kunne fortælle os hvornår vi skulle ro, og at vi gjorde det i takt. Derudover skulle han sikre sig at når de større bølger kom, satte vi os ned i båden så vi ikke blev kastet ud af den. Og så var det ellers i gang, først med nogle mindre bølger i kategori 2, hvor vi fik godt med vand i hovedet og en forsmag på hvad der var i vente. Herfra blev bølgerne ellers større og større, med et par flydestykker i mellem. Højdepunktet var et sted med et par 3’ere efterfulgt af en stor 4’er hvor der virkelig var gang i floden. Finalen var en tunnel og lige efter den et stort fald ned i en 4’ere. En rigtig fed tur, hvor man virkelig blev smidt rundt af floden og selv skulle være med til at sikre at de forskellige bølger blev taget rigtigt så man ikke sad fast eller båden blev vippet på hovedet. Og ja, det skete for nogen af de andre både.

I dag stod der så bungee jump og gigant gynge på menuen. Og vi skulle selvfølgelig gøre det med stil, så hvorfor ikke vælge New Zealands højeste bungee jump på 134m, og verdens største gynge med 70m frit fald og 300m gyng?

Vi har begge længe gerne ville prøve bungee jump, og nu var dagen her endelig. Firmaet som arrangerer det i Queenstown (og mange andre steder i verden) er det firma som lavede de første organiserede kommercielle bungee jumps i verden, hvilket det stadig gør på en bro lige udenfor Queenstown. Stedet hvor vi skulle hoppe ligger oppe i bjergene og udføres ikke fra en bro som mange andre bungee jumps. Springet udføres fra en platform (overdækket og med dejligt glasgulv flere steder) udspændt mellem to to bjerge med floden løbende nede i dalen. På toppen af den ene bakke blev vi iført en sele og vejet igen (ligesom vi blev flere gange da vi tjekkede ind inde i byen), og så var det ellers ud til platformen. Selve turen derud foregår i en lille kurv med plads til omkring 6 mennesker hvor man står på et gittergulv så man kan kigge ned hele vejen. Ude på selve platformen bliver man så gjort klar til hoppet. Man får iført selerne på benene, og udløseren så man ikke skal hænge med hovedet nedad på turen tilbage til platformen.

Og så til selve hoppet! Når ens tur kommer bliver man lukket ud til selve springstedet og bungee’en bliver spændt på en. Derefter er det med små skridt ud til selve hoppestedet, og så står man overfor at skulle hoppe. Det var det øjeblik jeg mest havde frygtet, det at skulle tage hoppet uden at tøve, men da han først talte ned tøvede jeg ikke. Og så var der ellers 8 sekunders frit fald, og FUCK DET VAR FEDT!! 8 sekunder er virkelig lang tid at falde med hovedet først ned mod en flod som kommer tættere og tættere på, og det føles bare fedt! Efter et par bounce udløser man “fodlænken” således man hænger fast i selen ved bæltespændet og ikke med hovedet nedaf, og så bliver man ellers hevet op igen fuld af adrenalin.

Da hoppene udføres efter vægt, således de ikke skal skifte bungee hele tiden, var der lidt ventetid inden Carina skulle springe, så hun rigtig havde tid til at blive nervøs. Da Carina var lukket ud i springområdet og skulle til at springe gik de lige igang med at binde nogle af elastikerne rundt om sammen, dog kun dem som holder den rigtige elastik samlet, men ikke noget der gør en mindre nervøs. Men da hun først skulle springe tøvede hun heller ikke, og hoppede med et stort skrig. Og da hun kom tilbage var der et meget stort smil på hendes ansigt! En mega fed oplevelse!

Efter bungee jumpet stod den på en gyngetur. Udspændt fra samme top, dog til et andet bjerg, har de udspændt nogle wires hvor de har lavet en gigant gynge, så stor at den faktisk er verdens største. I gyngen er der 70m fritfald efterfulgt af 300m gyng. Gyngen kan tages som tandem, og det gjorde vi selvfølgelig. Man kan vælge at blive placeret på forskellige måder i gyngen, og vi valgte baglæns, da det var personalets favorit (og de må have prøvet den et par gange). Vi blev sat fast i gyngen, og hængt ud parat til at skulle blive sendt afsted. Da vi sad baglæns sad vi og kiggede på ham der skulle sende os afsted, og han var rigtig i drillehumør med hvornår vi ville blive sendt afsted, og så lige pludselig trykkede han på knappen og vi var afsted. På de 70m frit fald tiltede vi baglæns og kom på hovedet således vi kunne se direkte ned, inden vi blev taget af gyngen og vendt rundt til at sidde rigtigt. Som altid var det med et stort skrig fra Carina. Gyngen var også en rigtig fed oplevelse, og meget forskellig fra bungee jumpet. I gyngen er der overraskelsen af hvornår man bliver sendt afsted, og det store frie fald hvor farten fortsætter i gynget. I bungee jumpet skal man selve tage hoppet, og med hovedet direkte mod dalen giver det en helt anden tur. En ting er dog sikkert, kommer vi tilbage til Queenstown skal vi ud og have endnu et hop og endnu et gyng.

Efter en god ferie, afsluttende med et par vilde dage i Queenstown, vil vi nu drage mod Dunedin hvor vi skal finde en lejlighed inden jeg skal igang med summer school i starten af januar.


DCIM965GOPRO

Og en lille youtube video hvor vi hopper: https://youtu.be/yibf8hGuHbo

Ps. Jeg har i menuen (widgets) tilføjet muligheden for at abonnere på bloggen således man får en mail når der kommer nye indlæg og ikke skal ind og tjekke.