Albatrosser og små blå pingviner

Ved dunedin ligger der en halvø, faktisk den vi kigger på ud af vinduet, som hedder Otago Peninsula. Halvøen er meget kendt for sit dyreliv. Det var her vi var ude og se de guldøjet pingviner, og også her vi så søløver på Allans strand. Ude for enden af halvøen, ca. 40 minutters kørsel fra centrum, ligger der et albatros reservat. I reservatet har de haft held med at få Albatrosser til at yngle på fastlandet selvom de foretrækker at yngle på øer. Dette til trods for at de i slutningen af 1800’tallet installerede og affyrede flere store kanoner på samme lokation grundet dets strategiske placering i forhold til Dunedin som på daværende tidspunkt var centrum for et gold rush. Reservatet består af et besøgscenter og så det vi kom efter, en udkigspost på toppen hvor man har udsigt ud over bakken. Fra udsigtsposten kunne man se sæler lege i vandet, og 4 albatrosreder. Under albatrosserne kunne man flere steder se at ungerne var begyndt at blive så store at de stak ud under albatrosserne. Og store skal de vokse sig, for en en voksen albatros har et vingefang på 3 meter. Vi havde købt den udvidet tur som også indeholdt en tur på den tilbageværende del af fortet, hvor der bland andet var en renoveret 35 cm kanon. Derudover fik vi også et lille ekstra kig på en albatros, og endda meget tæt på, da en af dem havde lavet en redde udenfor et af udkigsposterne i fortet.

Og selvfølgelig får i et billede af en albatros:

DSC_2569

På samme reservat er de i den heldige situation at der også er blå pingviner. De blå pingviner er meget små, kun omkring 30 cm høje og vejer omkring 1 kg. Dette gør dem også meget skrøbelige over for landdyr, hvorfor de først kommer i land når det bliver mørkt. Dette gør de oftest i flokke med omkring 20 pingviner. På reservatet har de lavet en lille platform hvor man kan se når de kommer i land og bevæger sig op til deres redder hvor deres unger venter på føde. Mig og Carina var ude at se dem komme i land da Aya var på besøg, men de ser så sjove og nuttede (Carinas ord) ud når de kommer i land at vi tog en tur til med Allan. Og de var lige så søde og klodsede at se på som sidste gang vi var derude. På det andet billede kan man se to pingviner stå ved siden af en af deres redder.

DSC_2694

DSC_2710