Naturen i lokalområdet

Vi har den seneste uge været rundt og kigge på naturen i lokalområdet. Dette har primært betydet at vi har kigget nærmere på The Southern Scenic route som løber fra Dunedin til Queenstown via den sydlige kyst. Vi har tidligere kigget på en del af den med Aya på vores tur hjem fra Milford Sounds. Da den er rimelig lang, fik vi dog ikke kigget på de dele der var tættest på Dunedin, hvilket vi nu har gjort.

Vi startede med en eftermiddag at kigge på tunnel beach lige syd for Dunedin. Selve området er meget fint med flotte sandstens klipper. Derudover er området kendt for en tunnel som går fra klipperne ned til stranden.

DSC_2606

Tirsdag tog vi på en heldags udflugt rundt i The Catlins. Ud over en generelt fin tur var hovedpunkterne et besøg til Nugget Point og Cathedral Caves. På Nugget Point ligger der et fyrtårn, og som man kan se på billederne ligger der også en masse små øer i vandet ud for som gør stedet meget smukt. Fra fyrtårnet kunne man se en masse sæler der legede rundt i vandet.

DSC_2746

På vejen stoppede vi også ved et vandfald, og som (ihvertfald i følge en guide til turen) er et af de mest fotograferet vandfald i New Zealand. I forhold til hvor mange mennesker der var der, og generelt var plads til, var det måske en overdrivelse, men flot var vandfaldet.

DSC_2783

Cathedral Caves er en grotte som havet har skabt. Grundet tidevandet er det kun muligt at komme ind i grotten lige omkring lavvande. Som man kan se på billedet var der stadig vand på stranden selv om vi var der ved lavvande. Grotten har to indgange, og for tiden skulle man for at komme ind ad den ene indgang svømme, mens man kunne nøjes med at komme i omkring 60 cm vand ved at benytte den anden indgang. Så vi valgte sjovt nok den med de 60 cm. Grotten var imponerende i størrelse da den bevæger sig omkring 100 meter ind i klippesiden, og så lå den virkelig flot.

DSC_2837

På vejen hjem skete så det man ser på en del billeder fra New Zealand, nemlig at vejen blev spærret af får. Der er som bekendt mange får hernede, og nogen gange skal de flyttes mellem marker, og hvad er så bedre end at bruge vejen? Landmanden havde sat et skilt op omkring at der var dyr på vejen, og så sluppet fårene fri. Først var vi i tvivl om fårene bare løb fra bilerne eller hvad der skete, men så blev rækken af biler der fulgte fårene overhalet af landmanden, og kort tid efter kunne vi se alle fårene meget målbevidste dreje ind af en sidevej hvor der var en åben låge og landmanden følge efter. Meget vildt at ikke et eneste får stoppede op, eller løb længere ad vejen.

DSC_2848