Praktiske ting i Brisbane klaret, heriblandt lejlighed

Efter at være ankommet til Brisbane fyldt med energi ovenpå en afslappende ferie på Fiji skulle vi igang med at få klaret de praktiske ting i vores nye hjemland. Vi havde allerede mens vi var i New Zealand fået åbnet en australsk bankkonto og overført nogle penge til den. Det betød at vi dagen efter vi ankom blot skulle gå ned i banken med vores pas og underskrive nogle papirer for at få kontoen endeligt godkendt og udleveret vores forudbestilte visa kort. Vi havde lært af erfaring fra New Zealand at det hele er lidt nemmere når man har penge på en lokal konto til at overføre når man skal betale lejlighed og købe bil, selvom det dog gik hurtigt i New Zealand og vi ikke nåede at få problemer der. Derefter ind og få nogle telefonnumre, hvilket også gik smertefrit. Så nu er vi at fange på:

Christian: +61 (0) 422 617 614
Carina: +61 (0) 402 495 914

Det største, og mest besværligt at få klaret er at få en lejlighed. Vi var både i Dunedin og Auckland ude for at de fleste kontrakter var på 6 eller 12 måneder, hvorfor vi med vores 2 og 4 måneder ikke var særlig attraktive lejere. Det betød også at vi ikke havde så mange muligheder for at vælge lejlighed i nogen af byerne men lidt måtte tage hvad vi kunne få, vi var dog heldige med at få gode lejligheder begge steder. I Brisbane er vi lidt i samme båd da vi kun skal bruge lejligheden i 4,5 måned, hvorfor vi var spændt på hvad ejendomsmæglerne ville sige til dette. Men modsat i Auckland og Dunedin (hvor vi også var begge steder ved studiestart i store universitetsbyer) mente de alle sammen at det ikke burde være et problem at få lejlighederne i kortere tid end de normale 6 eller 12 måneder. Det betød til gengæld også at der nu var mange muligheder for os, og at vi så skulle til at vælge. Vores optimale lejlighed ville ligge i centrum, have minimum et soveværelse, have en altan og have en parkeringsplads inkluderet. Med de mål i mente gik vi igang med at kigge på lejligheder på nettet, og fandt rigtig mange som opfyldt de fleste af vores ønsker, men også nogle som opfyldte dem alle. Da man nemt kunne booke fremvisninger på nettet gik vi igang og havde allerede tirsdag eftermiddag den første, efterfulgt af 5 om onsdagen, og så havde vi 2 planlagt til torsdag. Derudover havde vi en liste med minimum 10 lejligheder som backup hvis de første ikke var noget. Og som forventet var det godt vi kom ud at se nogle af dem, for en del af dem var meget anderledes i forhold til de fine billeder på nettet. Men en af de lejligheder vi så om onsdagen havde bare alt det vi ønskede. Så efter den fremvisning havde vi to timer inden den næste fremvisning og skyndte os hjem og lave en ansøgning. Torsdag formiddag havde ejendomsmægleren gennemgået ansøgningen, spurgt ejeren om han ville gå med til 4,5 måneds leje, og meldt tilbage at vi kunne leje den såfremt vi stadig var interesserede. Så efter at have overført nogle penge i depositum og husleje var vi fredag ude at underskrive kontrakten og modtog nøglerne.

Lejligheden ligger på 21. etage og har derfor en rimelig god udsigt ud over byen. Derudover ligger lejligheden, som de fleste lejligheder i Brisbane, i et højhus hvor der også er hotel på nogen af etagerne. Vi har derfor også adgang til de faciliteter der normalt er på et hotel og derfor i bygningen, som pool område med spa, udendørs grill, fitness center, mini biograf og et skydeck på 36. etage. Især poolen ser rigtig lækker ud, og med en meget varm sommer på vej tror vi at det bliver lækkert at kunne køle af i den.

Vejret er også en ting vi lige skal vænne os til. For selvom årstiden siger at det er vinter i Brisbane betyder det at det kun er 20-25 grader om dagen. Men de lokale tager årstiden alvorligt og det er derfor meget normalt at se dem i jakker og halstørklæder selvom der er sol og over 20 grader. Det betyder også det er meget nemt at adskille de lokale fra turister, for turisterne har taget shorts på, for det er solskin og 20 grader. Personligt ligger vi lige imellem med et par lange bukser og korte ærme eller en tynd bluse. Men det er dejligt med en mild vinter, men vi er også spændte på hvordan det bliver til sommer når det bliver meget varmt.

Og så lige et par billeder af lejligheden fra annoncen, da vi ikke rigtig selv er kommet på plads endnu.
image4

main