Undervisning mm.

Som tidligere nævnt er den faglige del af opholdet i Brisbane at jeg skal tage et Graduate Certificate i Project Management. Det betyder også at jeg modsat Auckland skal læse fuldtid, hvor det var ¾ tid i Auckland. Det betyder at jeg selvfølgelig bruger mere tid på undervisning, men mest af alt er der mange flere opgaver her end i Auckland. Da det også er et nyt område for mig er der også nogle flere ukendte ting som gør at opgaverne tager længere tid at lave.

Jeg skal på det semester vi er her have fire fag. To af fagene løber som semester fag, mens de to andre løber i blokstruktur. Tiden er gået meget stærkt og jeg har allerede afsluttet det ene blokstruktur fag, og er halvvejs i gennem det andet. De to blokstruktur fag er Project Management Essentials 1 og 2, og er klart de fag jeg føler mest relevante for mig. Da det hele er nyt for mig har de nemlig givet det gyldne overblik over hele projektet, og en kort introduktion til alle delelementerne. De to andre fag er Systems in Projects Management and People and Projects. Systems in Project Management handler om at tænke på projektet som en enhed og ikke bare kigge på delelementerne, hvilket også er udmærket. People and Projects derimod er et rigtig snakke fag, og er langt fra min kop te. Der er lidt for meget RUC, sidde i rundkreds og snakke om følelser i mellem de forskellige medarbejdere i et team. Men jeg er dog langt fra den eneste, da de fleste på holdet er ingeniører og derfor deler min holdning om at der er lidt for meget rundkreds over det fag.

Men alt i alt er det meget godt, og jeg får lært en masse som jeg ikke vidste i forvejen og får sat noget system på nogle af ting jeg godt vidste.

Udover at bruge tid på universitet hygger vi os ellers i Brisbane. Vi får kigget os lidt omkring i byen, surfet en smule, været i forlystelsespark, og ellers nyder vi bare varmen og livet. Det sidste stykke tid har der været Brisbane Festival og her er højdepunktet et stort fyrværkeri på floden også kaldet River Fire. Vi havde bestemt os for at se det fra vores altan. For det første var udsigten super ned over floden på fyrværkeriet, derudover skulle vi ikke kæmpe med de 500.000 som ville være i byen for at se det. Før fyrværkeriet var der dog lidt opvisning fra militæret. Først havde de nogle forskellige militær helikoptere til at flyve rundt over floden og lave nogle forskellige ting. For vores vedkommende var vi dog lidt vildere med de F18 jagerfly som også kom ind over floden i lav højde. Vi havde allerede fredag fået en forsmag da de (uden vi vidste det) lige skulle øve sig og derfor kom flyvende henover universitetet midt i min frokostpausen. De fløj lige forbi vores bygning, og i ca. samme højde som vores lejlighed hvilket gjorde man virkelig kunne høre og mærke flyet. Efter militærshowet, og en pause så det kunne blive mørkt gik de så i gang med 20 min fyrværkeri forskellige steder på floden, på toppen af nogle af bygningerne, og på de forskellige broer.

Og så lige et billede af en af helikopterne fra vores lejlighed.
dsc_4010

Et billede af F18 flyet over mit universitet da de øvede dagen før, kan dog ikke tage æren for at have taget billedet.
f18-over-qut

Fik dog en lille film da det kom forbi om aftenen.